MOKA TORTA
Sastojci:
- 7 jaja
- 225 gr. secera
- 1 vanil secer
- 200 gr. przenih lesnika
- 35 gr. brasna
- 70 gr. secera u prahu
- kasicica kakaoa
- 200 gr. cokolade
- prstohvat cimeta
za moka kremu:
- 1 puding od vanile
- 200 gr. putera
- 100 gr. secera
- 3 kasicice rastopljene kafe
- 500 ml. mleka
Priprema:
Razdvojiti zumanca od belanca.Belanca ulupati u cvrst sneg pa dodati secer i vanil secer.U posebnoj posudi pomesati mlevene lesnike,brasno,secer u prahu,kakao i cimet.Sjediniti sa belancima lagano mesajuci kasikom.Od ove mase treba ispeci 5 kora,ali se moze ispeci i jedna pa pazljivo iseci na 4-5 dela.Peci u okrugloj tepsiji precnika 26 cm. koja je oblozena papirom za pecenje i malo posuta basnom.Peci na 170 stepeni dok se kora na odvoji od papira.Za moka krem staviti mleko da provri sa secerom i kafom.Umutiti puding prema uputstvu sa kesice pa ga ukuvati u mleko.Ohladitid krem.Posebno umutiti puter i dodavati kasiku po kasiku uz stalno mesanje.Otopiti cokoladu na pari.Svaku koru prvo premazati cokoladom pa kremom.Posuti tortu mlevenim lesnicima i po zelji ukrasiti orasima.Drzati tortu u frizideru jedan dan pre sluzenja.
No comments:
Post a Comment