RUZICE
Sastojci:
- 500 gr. brasna
- 250 gr. margarina
- 1 jaje
- 1 svez kvasac
- 100 gr. kokosa
- 100 gr. mlevenih oraha
- 200 gr. secera
- 2,5 dl. mleka
za sirup:
- 500 gr. secera
- 5 dl. vode
Priprema:
Otopiti margarin na sobnoj temperaturi i umutiti ga.Dodati jaje.U mlako mleko staviti kvasac da nadodje.Sipati podignut kvasac u margarin i staviti brasno.Zamesiti testo i podeliti na pola.Ostaviti 20 minuta da se odmori.Razviti jednu jufku u pravougaonik da testo bude tanko.Pomesati 100 gr. secera i kokos i posuti preko celog testa.Pazljivo umotati u rolat.Seci na parcad i slagati u podmazan pleh.Peci na 200 stepeni.Isto uraditi i sa drugom jufkom samo posuti mlevenim orasima i secerom.Skuvati sirup od secera i vode (da vri samo 10 minuta). Vruce ruzice umakati u vruc sirup.