Bela torta
Sastojci:
- 250 gr margarina
- 250 gr mekog brašna
- 100 gr šećera
ZA FIL:
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 250 gr margarina
- 8 kesica vanilin šećera
- 100 gr rendane čokolade
- 0.5 l vode
Priprema:
Zamesiti testo od margarina, brašna i šećera. Smesu podeliti na 3 dela. Ispeći 3 kore na prevrnutom plehu, obloženom papirom za pečenje. Kore peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 15-20 minuta.
Za fil staviti vodu da provri. Posebno umutiti šećer i brašno sa malo mlake vode. Sipati u vodu i kuvati da se zgusne. Ohlađenoj masi dodati margarin umućen sa vanil šećerom, dobro izmešati i filovati ohlađene kore. Filom premazati celu tortu pa je ukrasiti rendanom čokoladom.
PRIJATNO!