Friday, September 20, 2013
Šlag torta
Šlag torta
- 1 kg šlaga
- 300 gr mlevene plazme
- 200 gr eurokrema
- 250 ml slatke pavlake
- 6 dl mleka
Priprema:
1.FIL - Umutiti 300 gr šlaga sa 2 dl mleka i dodati u to plazmu. Dobro sjediniti smesu i staviti na dno tacne kao "koru".
2.FIL - Umutiti 300 gr šlaga sa 2 dl mleka i dodati u to eurokrem. Dobro sjediniti,po želji ostaviti da se stegne malo u frižideru, pa staviti preko 1.-og fila.
3.FIL - Umutiti 300 gr šlaga sa 2 dl mleka i dodati u to slatku pavlaku. Sjediniti,prohladiti i staviti polako preko 2.og fila.
Preostali šlag po želji umutiti i staviti od gore.
Dekoracija po želji.
PRIJATNO!
Sunday, September 15, 2013
Kikiriki Torta
Kikiriki Torta
- 12 jaja
- 200 gr šećera
- 20 kašika šećera
- 2 kašike sirćeta
- 12 kašika brašna
- 1 l mleka
- 400 gr kikirikija
- 500 gr margarina
Priprema:
Kora - Ulupati 6 belanaca u čvrst sneg, dodati 100 gr šećera i 1 kašiku sirćeta. Peći u prethodno nauljenom plehu, posutim brašnom na 220 stepeni, oko 30 minuta,dok ne dobije zlatnu boju. Ponoviti postupak 2 puta.
Fil - U litar mleka kuvati 12 žumanaca, 20 kašika šećera i 12 kašika brašna. Kad se masa prohladi dodati 400 gr samlevenog,pečenog i neslanog kikirikija i 500 gr margarina.
- Ovom smesom filovati kore
- Dekoracija po želji
PRIJATNO!
Japanski vetar
Japanski Vetar
Sastojci:
- 15 jaja
- 250 gr margarina
- 250 gr šećera u prahu
- 38 kašika šećera
- 0,5 l mleka
- 3 kašikice sirćeta
- 9 kašika prezli
- 9 kašika brašna
- 300 gr oraha
- 15 kašika oraha
Priprema:
Kora - umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, dodati 1 kašikicu sirćeta, 10 kašika sećera, 3 kašike prezli i 5 kašika mlevenih oraha. Sjediniti mikserom i sipati u pleh, prethodno namazan uljem i posut sa malo brašna. Peći u rerni, prethodno zagrejanoj na 220 stepeni, 20-30 minuta. Kora je gotova kada je probodete nožem, a na njemu ne ostane testa. Postupak ponoviti 3 puta.
Fil 1. - Skuvati 8 žumanaca u 0,5 l mleka sa 8 kašika šećera i 9 kašika brašna. Kada se prohladi, dodati 300 gr mlevenih oraha. Dobro promešati.
Fil 2. - Umutiti 7 žumanaca, 250 gr margarina, 250 gr sećera u prahu. Ovu smesu dodati prvom filu.
- Ređati kora-fil-kora-fil-kora-dekoracija.
- Dekoracija po želji, kao npr. šlag i jestiva slika.
PRIJATNO!
Subscribe to:
Posts (Atom)