Pileći paprikaš
Sastojci:
- 500 gr pilećih krilaca
- 1 kg krompira
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 dl ulja
- 2-3 varjače brašna
- 1 kašikica crvene paprike
- so
- vegeta
Priprema:
Sitni iseckati crni luk i dinstati ga na vodi. Dodavati vodu dok luk ne omekša. Dodati krilca i naliti vode da ih prekrije. Oljuštiti krompir i iseckati na kockice i dodati u šerpu. Opet naliti vodom da se prekrije krompir. Staviti so i vegetu po ukusu. Ako volite začinjeno, dodajte i biber. Kad je sve skuvano proveriti koliko ima vode, u zavisnosti koju gustinu želite.Napraviti zapršku tako što ćete u manju šerpicu sipati ulje da se zagreje,pa u to dodati brašno i malo propržiti. Skloniti sa ringle i dodato crvenu papriku. Sipati zapršku u paprikaš dok vri. Kuvati još 5 minuta uz povremeno mešanje.
-Poslužiti toplo uz salatu po želji.
PRIJATNO!