Saturday, October 11, 2014

Pileći paprikaš

Pileći paprikaš

Sastojci:
  • 500 gr pilećih krilaca
  • 1 kg krompira
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 dl ulja
  • 2-3 varjače brašna
  • 1 kašikica crvene paprike
  • so
  • vegeta


Priprema:
        Sitni iseckati crni luk i dinstati ga na vodi. Dodavati vodu dok luk ne omekša. Dodati krilca i naliti vode da ih prekrije. Oljuštiti krompir i iseckati na kockice i dodati u šerpu. Opet naliti vodom da se prekrije krompir. Staviti so i vegetu po ukusu. Ako volite začinjeno, dodajte i biber. Kad je sve skuvano proveriti koliko ima vode, u zavisnosti koju gustinu želite.Napraviti zapršku tako što ćete u manju šerpicu sipati ulje da se zagreje,pa u to dodati brašno i malo propržiti. Skloniti sa ringle i dodato crvenu papriku. Sipati zapršku u paprikaš dok vri. Kuvati još 5 minuta uz povremeno mešanje.

-Poslužiti toplo uz salatu po želji.   
PRIJATNO!