GRASAK SA SVINJSKIM MESOM
- 700 gr. svinjske krtine
- 200 graska
- 2 glavice crnog luka
- 2 kasike brasna
- 1,5 dl. kisele pavlake
- 300 gr. krompira
- 1 kocka za supu
- malo bosiljka
- crvena paprika u prahu
- so
- biber
- vegeta
- ulje
Priprema:
Sitno seckani luk isprzimo na ulju,kada omeksa dodati meso seceno na kockice.Kada meso pobeli dodati grasak,so,biber,vegetu.U to dodati 5dl. vode u koju ste stavili kocku za supu.Naliti sa tim meso i kuvati pola sata.Krompir isecen na kockice dodati u serpu i kuvati jos 20 minuta.U jedan sud pomesati pavlaku i brasno,dodati bosiljak,mlevenu papriku i sipati i to u meso.Mesati i kada provri skloniti sa ringle.Sluziti toplo.
PRIJATNO!