Thursday, October 23, 2014

Grasak sa svinjskim mesom

GRASAK SA SVINJSKIM MESOM


Sastojci:
  • 700 gr. svinjske krtine
  • 200 graska
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 kasike brasna
  • 1,5 dl. kisele pavlake
  • 300 gr. krompira
  • 1 kocka za supu
  • malo bosiljka
  • crvena paprika u prahu
  • so
  •  biber
  • vegeta
  • ulje
Priprema:
   Sitno seckani luk isprzimo na ulju,kada omeksa dodati meso seceno na kockice.Kada meso pobeli dodati grasak,so,biber,vegetu.U to dodati 5dl. vode u koju ste stavili kocku za supu.Naliti sa tim meso i kuvati pola sata.Krompir isecen na kockice dodati u serpu i kuvati jos 20 minuta.U jedan sud pomesati pavlaku i brasno,dodati bosiljak,mlevenu papriku i sipati i to u meso.Mesati i kada provri skloniti sa ringle.Sluziti toplo.

PRIJATNO!

Nepeceni rolat sa kafom

NEPECENI ROLAT SA KAFOM


Sastojci:
            
          Prvi sloj:
  • 300 gr. mlevenog keksa
  • 250 gr. secera u prahu
  • 1 dl. mleka
  • 100 gr. mlevenih oraha
  • 150 gr. marmelade od sljiva
  • 4 kasike ruma
  • 50 gr. cokolade za kuvanje
        Drugi sloj:
  • 250 gr. margarina
  • 250 gr. secera u prahu
  • 6 kasika mlevenih oraha
  • 6 kasika seckanih oraha
  • 6 kasika mlevenog keksa
  • 6 kasika skuvane kafe
Priprema:
    Prvi sloj:
U veci sud staviti mleveni keks,secer u prahu,mlevene orahe,promesati i dodati rastopljenu cokoladu,marmeladu,rum i mleko. Mesiti sastojke da se sjedine.
   Drugi sloj:
Izmiksirati margarin sa secerom u prahu,dodati kafu,mleveni keks i mlevene i seckane orahe.Mutiti dok se ne sjedini.Namazati alu-foliju uljem pa rukom razvucemo prvi sloj u pravougaonik.Staviti i drugi sloj preko i razvuci.Uviti rolat i uviti ga u foliju.Staviti da se ohladi.Sluziti hladno,seceno na snite.

PRIJATNO!  


































































































Wednesday, October 22, 2014

Krem supa od spanaca

KREM SUPA OD SPANACA


Sastojci:
  • 500 gr. spanaca
  • 2,5 dl. mleka
  • 1 kocka za supu
  • 1 kasika putera
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 3 kasike gustina
  • 2 cesnja belog luka
  • vegeta
  • so
  •  biber
  • muskat orascic
  • ulje
Priprema:

   Staviti na ringlu 5 dl. vode sa kockom za supu.Zumance umutiti sa mlekom i gustinom.Na zagrejanom puteru proprziti sitno seckan crni luk,kada omeksa dodati i beli luk,usitnjen i spanac.Staviti so,biber,vegetu,malo muskat orascicai promesati.Kada se spanac izdinsta sipati supu,pa neprekidno mesajuci varjacom dodati umucen gustin.Kada provri skloniti sa ringle.Sluziti toplo.


PRIJATNO!

Tuesday, October 21, 2014

Stangle sa dva fila

STANGLE SA DVA FILA


Sastojci:
  • 6 jaja
  • 200 gr. putera
  • 150 gr. secera
  • 200 gr. brasna
  • 200 gr. mlevenih oraha
  • 200 gr. secera u prahu
  • 1 vanil secer
  • 1 kafena solja ulja
  • 50 gr. secera
  • 200 gr. mlevenih oraha
  • 200 gr. secera
  • 70 gr. putera
  • 70 gr. cokolade za kuvanje
  • 150 gr. mlevenih oraha
Priprema:

   Umutiti belanca i dodati 50 gr. secera.U drugi sud umutiti 150 gr. secera i 200 gr. putera.Dodati umucena belanca,brasno,200 gr. mlevenih oraha i mesati varjacom da se sjedini.U vecu pravougaonu,podmazanu tepsiju sipati smesu i peci u zagrejanoj rerni 20 minuta na 190 stepeni.Umutiti zumanca sa secerom u prahu i vanil secerom.Na peceni patispanj naneti smesu od zumanaca pa vratiti u rernu jos 15 minuta.U serpu sipati mleko zasladjeno sa 200 gr. secera,dodati cokoladu,70 gr. putera i 200 gr. oraha.Mesati dok smesa ne dobije gustinu.Izvaditi tepsiju iz rerne i na kolac naneti smesu.Preko posuti 150 gr. mlevenih oraha.Ohladjeni kolac seci na stangle.

PRIJATNO!