Saturday, November 15, 2014

Pileci paprikas sa pecurkama

PILECI PAPRIKAS SA PECURKAMA

Sastojci:
  • 1 kg. piletine(batak,karabatak)
  • 500 gr. pecuraka
  • 1 veca glavica crnog luka
  • so 
  • vegeta
  • bosiljak
  • aleva paprika
  • ulje
  • brasno
Priprema:
   Sitno iseckati crni luk i dinstati na malo ulja i vode dok ne porumeni.Staviti piletinu pa nastaviti dok ne omeksa.Staviti krupno secene pecurke i dinstati jos 10-tak minuta.Posoliti,zaciniti vegetom,bosiljkom,dodati kasiku brasna i staviti 1 kasikicu aleve paprike.Posle 5 minuta skinuti sa vatre.Posluziti toplo,moze sa pireom.

PRIJATNO!

Lepa Brena torta

LEPA BRENA TORTA


Sastojci:
   kore:
  • 6 belanaca
  • 12 kasika secera
  • 1 kasika brasna
  • 1 prasak za pecivo
Sve ovo puta 3 za tri kore.

I fil:
  • 300 gr. mlevenih oraha
  • malo mleka
  • 10 kasika secera
  • 250 gr. margarina
II fil:
  • 18 zumanaca
  • 18 kasika secera
  • 300 gr. cokolade za kuvanje
  • 250 gr. margarina
Priprema:
  Umutiti 6 belanaca sa 12 kasika secera,dodati 1 kasiku brasna i 1 prasak za pecivo.Peci na 150 stepeni.Tako 3 puta za 3 kore.
Za I fil orahe popariti sa malo vrelog mleka,dodati secer i umucen margarin.
Za II fil izmutiti zumanca sa secerom pa kuvati na pari dok se masa ne zgusne.Dodati cokoladu i umucen margarin.
Redjati:kora-II fil-I fil-kora-II fil-I fil-kora.Ukrasiti po zelji filom ili slagom...

PRIJATNO!






























Friday, November 14, 2014

Punjeni krompir

PUNJENI KROMPIR


Sastojci:
  • 1 kg. krompira
  • 150 gr. slanine
Priprema:
  Ocistiti krompir i zaseci duboko po duzini.Puniti secenom slaninicom.Ako volite,punite i paprikom,paradajzom...Mozete da prelijete toplim,rastopljenim sirom.Pospite solju i vegetom.

PRIJATNO!

Brza torta

BRZA TORTA


Sastojci:
   kora:
  • 9 jaja
  • 9 kasika secera
  • 9 kasika mlevenih oraha
  • 3 kasike brasna
  • 1 prasak za pecivo
   fil:
  • 150 gr. oraha
  • 250 gr. mlevenog plazma keksa
  • 250 gr. margarina
  • 150 gr. secera u prahu
  • 2 dl. mleka
  • 2 slaga
Priprema:
    Umutiti jaja,secer,mlevene orahe,brasno i prasak za pecivo.Ispeci koru u plehu oblozenom papirom za pecenje.Ohladjenu koru preseci na pola.Za fil umutiti margarin sa secerom u prahu,dodati orahe poparene sa mlekom i keks.Filovati koru a gore premazati slagom i ukrasiti po zelji.

PRIJATNO!
    

Praznicna torta

PRAZNICNA TORTA


Sastojci:
  kore:
  • 8 jaja
  • 8 kasika secera
  • 8 kasika oraha
  • 4 kasike brasna
  fil:
  • 300 gr. mlevenih oraha
  • 250 gr. margarina
  • 7 zumanaca
  • 7 kasika secera
  • 2 kasike brasna
  • 2 vanil secera
  • 5 dl. mleka
  • 2 slaga
Priprema:
  Umutiti belanca u cvrs sneg,dodati secer i zumanca.Staviti mlevene orahe i brasno i promesati varjacom.Podeliti na dva dela i peci 2 kore u plehu oblozenom papirom za pecenje.Za fil penasto umutiti margarin i mlevene orahe.Posebno umutiti zumanca,secer,vanil secer,brasno i mleko pa kuvati na laganoj vatri stalno mesajuci.U ohladjenu masu dodati umucen margarin.Svaku koru poprskati mlekom i filovati.Ukrasiti slagom.

PRIJATNO!


Wednesday, November 12, 2014

Pita sa bundevom

PITA SA BUNDEVOM


 - Sastojci:

  • 500 gr kora za pitu
  • 600 gr bundeve
  • secer
  • cimet
  • malo ulja
  • secer u prahu(ako volite)

 - Priprema:

 Staviti koru,malo poprskati uljem,preko nje drugu koru i na to par kasika izrendane bundeve.Posuti secerom po ukusu i malo cimeta. Mozete i tri kore ali mi u kuci folimo da ima manje kora,a vise fila. Saviti ivice kora na unutra oko 2 cm pa ih uviti kao rolat. Tako redom dok se ne potrosi materijal. Peci na 180 stepeni dok ne porumene i  po zelji gotove posuti secerom u prahu. Tek ispecene pokriti krpom a ako zelite da otpuste vise poprskajte ih sa par kapi vode,ali ne mora. Najbolje da ostanu pokrivene malo u plehu pa ih onda seci i sliziti.

PRIJATNO!

Tarkonj corba

TARKONJ CORBA







 - Sastojci:

  • 1 belo meso
  • 1 glavica crnog luka
  • veza zeleni
  • pola kelerabe
  • pola celera
  • 3-4 cveta karfiola
  • 200 gr sampinjona
  • 1 kasika tarkonj zacina
  • 400 ml pavlake
  • 1 kasika brasna

 - Priprema:


  Uzeti 1 belo meso i iseci na rezance(trakice) i 1 glavicu crnog luka (sitno iseckanog) i dinstati. Dodati vezu  zeleni iseckanu na kolutice,pola kelerabe,pola celera na kockice,cvetove  karfiola i naliti vodom. Ostaviti da se kuva dok ne bude gotovo. Na kraju dodati 200gr sampinjona secene na listice.Kad su i oni gotovi iskljuciti sporet i dodati kasiku tarkonja kod nas poznat kao estragon,pavlaku razmucenu sa kasikom brasna,prokuvati jos malo(na ringli koja je jos vruca) i servirati corbu toplu.

PRIJATNO!