Wednesday, November 12, 2014

Tarkonj corba

TARKONJ CORBA







 - Sastojci:

  • 1 belo meso
  • 1 glavica crnog luka
  • veza zeleni
  • pola kelerabe
  • pola celera
  • 3-4 cveta karfiola
  • 200 gr sampinjona
  • 1 kasika tarkonj zacina
  • 400 ml pavlake
  • 1 kasika brasna

 - Priprema:


  Uzeti 1 belo meso i iseci na rezance(trakice) i 1 glavicu crnog luka (sitno iseckanog) i dinstati. Dodati vezu  zeleni iseckanu na kolutice,pola kelerabe,pola celera na kockice,cvetove  karfiola i naliti vodom. Ostaviti da se kuva dok ne bude gotovo. Na kraju dodati 200gr sampinjona secene na listice.Kad su i oni gotovi iskljuciti sporet i dodati kasiku tarkonja kod nas poznat kao estragon,pavlaku razmucenu sa kasikom brasna,prokuvati jos malo(na ringli koja je jos vruca) i servirati corbu toplu.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment