TARKONJ CORBA
- Sastojci:
- 1 belo meso
- 1 glavica crnog luka
- veza zeleni
- pola kelerabe
- pola celera
- 3-4 cveta karfiola
- 200 gr sampinjona
- 1 kasika tarkonj zacina
- 400 ml pavlake
- 1 kasika brasna
- Priprema:
Uzeti 1 belo meso i iseci na rezance(trakice) i 1 glavicu crnog luka (sitno iseckanog) i dinstati. Dodati vezu zeleni iseckanu na kolutice,pola kelerabe,pola celera na kockice,cvetove karfiola i naliti vodom. Ostaviti da se kuva dok ne bude gotovo. Na kraju dodati 200gr sampinjona secene na listice.Kad su i oni gotovi iskljuciti sporet i dodati kasiku tarkonja kod nas poznat kao estragon,pavlaku razmucenu sa kasikom brasna,prokuvati jos malo(na ringli koja je jos vruca) i servirati corbu toplu.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment