Monday, March 30, 2015

pita sa slatkim sirom

PITA SA SLATKIM SIROM




Sastojci:
  • pola pakovanja lisnatog testa (jedna kora)
  • 400 gr.neslanog sira
  • 3 kasike secera
  • 4 jaja
  • 2 vanil secera
Priprema:
  Ostaviti lisnato testo da se otopi na sobnoj temperaturi.Sir sitno izmrviti,staviti 3 jaja,secer i 1 vanil secer.Sipati brasno na radnu povrsinu i razviti testo.Sipati sir preko kore i rasiriti preko cele povrsine testa.Preklopiti 1/3 testa prema sredini pa to isto uraditi i sa druge strane.Podmazati okruglu tepsiju, staviti pitu u krug i na nekoliko mesta izbusiti viljuskom.Premazati umucenim jajem.Peci u rerni koja je zagrejana na 180 stepeni oko 30-40 minuta.Pecenu i toplu pitu posuti vanil secerom.


sladak krompir

SLADAK KROMPIR



Sastojci:
  • 1 kg. krompira
  • 3-4 kasike meda
  • 2 dl. ulja
  • 4 dl. vode
  • muskat orascic
  • suvi persun
Priprema:
   Krompir ocistiti i isece na kocke,ne previse velike.U tepsiju sipati ulje i zagrejati rernu na 200 stepeni.Vrucu vodu sipati preko meda da bi se med otopio.Sipati preko krompira i lagano promesati.Staviti kromir u tepsiju i staviti preko muskat orascic,ne mnogo.Peci oko sat vremena.Topao krompir pre sluzenja posuti sa suvim persunom.

pohovana piletina

POHOVANA PILETINA



Sastojci:
  • 1 kg. piletine(batkovi,karabatkovi)
  • 3 jaja
  • prezle
  • brasno
  • so
  • ulje
Priprema:
  Pilece batkove i karabatkove staviti u posoljenu vodu da se kuvaju oko 15 minuta.Izvaditi da se prohlade pa ih posoliti.Umutiti jaja zicom,na jednu tacnu staviti brasno a na drugu prezle.Zagrejati ulje,uvaljati meso u brasno pa u jaja i na kraju u prezle.Peci na smanjenoj vatri sa obe strane da porumeni.Pecenu piletinu drzati pokrivenu do sluzenja.