Saturday, November 1, 2014
Torta sa bananama i plazma keksom
TORTA SA BANANAMA I PLAZMA KEKSOM
- 400g plazma keksa
- 250g oraha
- 1,2kg banana
- 1dl soka od narandže ili breskve
- 1 margarin
- 250 g šećera u prahu
- 2 šlaga
- Priprema:
Margarin omekšajte na sobnoj temperaturi, dodajte mu šećer u prahu i mlevenu plazmu. Sjedinite tu masu sa mlevenim orasima i sokom, a na kraju umešajte banane iseckane na kolutove. Dobro izmešajte sve sastojke, a ukoliko smatrate da je torta previše čvrsta, po želji možete dodati još mlevenog keksa. Od pripremljene mase na okrugloj tacni formirajte tortu i prekrijte je umućenim šlagom. Ostavite je par sati ili jedan dan u frižideru.
PRIJATNO!
Friday, October 31, 2014
Palacinke
PALACINKE
- Sastojci:
- Priprema:
Penasto umutite cela jaja, izmešajte dok ne dobijete gustu homogenu smesu, sipajte ulje pa mleko i izmešajte.
Zatim uz neprestano mešanje sipajte brašno lagano,dok ne sipate sve, dodajte prstohvat soli i opet dobro izmesajte.Ukoliko vam se smesa čini gusta dodajte u nju mineralnu vodu.
PRIJATNO!
Ukoliko imate decu u kuci i zelite da ih obradujete,dodajte u deo smese malo prehrambene boje kao i mi i deca ce biti odusevljena!!!
Ustipci
USTIPCI
- 20 kašika brašna
- 3 jaja
- 2 dl jogurta
- 1 prašak za pecivo
- malo soli i šećera
- Priprema:
Umutite sve sastojke u homogenu smesu. Smesu vadite kašikom i stavljajte u vruće ulje.
Pržite oko 4-5 minuta.
Kada su gotovi uštipke izvadite na kuhinjski ubrus da pokupe višak ulja.
Uštipke služite uz slatke ili slane namaze.
PRIJATNO!
Ferero kuglice
FERERO KUGLICE
- Sastojci:
- 300 gr. seckanih lesnika
- 150 g cokolade
- 250 g margarina
- 100 g eurokrema
- 250 g napolitanki sa lesnicima
- Za glazuru:
- 3 kašike ulja
- 150 g čokolade
- Priprema:
Rastopiti margarin sa čokoladom, skinuti sa ringle, dodati eurokrem i sve dobro izmiksati.U odvojenoj posudi izmrviti napolitanke i pomešati ih sa seckanim lešnicima. Cokoladnu smesu sjediniti sa mešavinom od napolitanki i ostaviti da se ohladi.Otopiti cokoladu sa 3 kašike ulja.
Od ohlađene smese dlanovima formirati kuglice veličine oraha, pa ih umakati u otopljenu čokoladu i ređati u pripremljenu tacnu.
Gotove kuglice staviti u frižider da odstoje pa poslužiti.
PRIJATNO!
Thursday, October 30, 2014
Torta Coko-krug
TORTA COKO-KRUG
Sastojci:
za kore:
- 4 jaja
- 24 kasike secera
- 24 kasike brasna
- 24 kasike mleka
- 2 kasike kakaoa
- 2 kasike prezle
- 2 praska za pecivo
za fil:
- 1 l. mleka
- 18 kasika secera
- 250 gr. margarina
- 200 gr. cokolade za kuvanje
- 200 gr. seckanih oraha
Priprema:
Umutiti jaja sa secerom,dodati mleko,brasno,prezle,kakao i prasak za pecivo.Smesu podeliti na pola,pa peci u okruglom kalupu na papiru za pecenje.Peci 35 minuta na 210 stepeni.Pecene kore isecemo na pola po sirini.U mleko za fil dodati secer,margarin i izlomljenih 100 gr. cokolade.Kada se sve otopi skloniti sa ringle i dodati orahe.Okrugli kalup obloziti najlonskom folijom,staviti prvu koru i preliti filom.Postupak ponavljati dok se ne potrosi materijal.Staviti u frizider da se stegne.Ohladjenu tortu prevrnuti na tacnu i preliti sa preostalom cokoladom otopljenom sa malo ulja.
PRIJATNO!
Zebra kolac
ZEBRA KOLAC
- 500 gr. keksa
- 100 gr. cokolade za kuvanje
- 8 dl. mleka
- 6 kasika secera
- 80 gr. margarina
- 2 kesice pudinga od cokolade
- malo mlevenih oraha
Priprema:
U 5 dl. mleka sipati secer i staviti da provri.U preostalo mleko umutiti puding.Skuvati puding u mleku.U vreo puding dodati margarin i cokoladu i mesati dok se ne rastopi.Na jedan keks staviti fil.poklopiti drugim i tako dok nemamo niz od 9 keksa.Napraviti tri takva reda.Poredjati jedan do drugog pa premazati filom i posuti mlevene orahe gore i sa strane.
PRIJATNO!
Wednesday, October 29, 2014
Spagete u cufte sosu
SPAGETE U CUFTE SOSU
Sastojci:
- 500 gr. spageta
- 400 gr. mlevenog mesa
- 1 ljuta papricica
- 200 gr. rendanog parmezana
- 2 glavice crnog luka
- 2 kasike vegete
- 300 gr. pecurki
- 1 jaje
- 5 kasika prezli
- persun
- 1 govedja kocka za supu
- malo putera
- origano
- 2 kasike gustina
- 2 kasike brasna
- 6 cesnjeva belog luka
- tucana paprika
- 4 kisela krastavca
- 2 sargarepe
- 2,5 dl. paradajz sosa
- 1 dl. belog vina
- 1 dl. vode
- ulje
- so
- biber
Priprema:
Sitno iseckati 1 crni luk i 3 bela luka dodati u mleveno meso,sitno rendanu sargarepu,jaje,vegetu,prezle,brasno,so i biber,pa sve zamesiti.Praviti male cufte.Skuvati spagete.Drugu glavicu crnog luka sitno seckanog prziti na zagrejanom ulju i puteru.Kada luk omeksa staviti cufte da se peku.U tiganj dodati isecena 3 cena belog luka na parcad,seckanu ljutu papricicu i pecuke.Sipati vodu i belo vino,paradajz pire,tucanu papriku,kocku za supu,seckan persun,krastavce na kockice,origano,vegetu,so i biber,promesati i ostaviti da se dinsta na tihoj vatri 15 minuta.Gustin razmutiti sa malo vode sipati u tiganj,promesati i skinuti sa ringle posle 5 minuta.Procediti spagete.U dublji tanjir sipati pola spageta,pola smese sa cuftama,opet spagete i ostatak cufti.Gore narendati parmezan i posuti persunom.
PRIJATNO!
Monday, October 27, 2014
Vanil kiflice
VANIL KIFLICE
- 1.5 dl mleka
- 1 kvasac
- 1 kasika secera
- 250 gr masti
- 1 jaje
- 1 zumance
- 400-450 gr brasna
- secer u prahu(za valjanje)
- 1 vanil secer
PRIJATNO!
Slani rolat
SLANI ROLAT
- 24 kore za pitu
- 200 gr. sampinjona
- 600 gr. mlevenog mesa
- 600 gr. praziluka
- 1 kasika vegete
- 4 jaja
- so
- biber
Priprema:
Praziluk iseci sitno i prziti u zagrejanom ulju u serpi.Kada omeksa dodati mleveno meso.Kada se i meso proprzi dodati seckane sampinjone,so,biber i vegetu.Posebno umutiti jaja sa 2-3 kasike ulja.Po dve kore premazati jajem,na jedan kraj naneti fil i uviti u rolat.Tako uraditi jos 9 puta da potrosite fil i 20 kora.Vecu pravougaonu tepsiju namazati uljem pa staviti 3 kore,a svaku namazati jajem.Na sredinu staviti 4 rolata pa premazati jajem,onda staviti 3 rolata pa i njih premazati.Na to staviti 2 rolata,premazati pa na kraju 1 rolat.Krajeve donjih kora podici,prekriti poslednjom korom,sve ponovo premazati.Peci oko 35 minuta u zagrejasnoj rerni na 180 stepeni.Sluziti ohladjeno.
PRIJATNO!
Kuglice sa slatkom pavlakom
KUGLICE SA SLATKOM PAVLAKOM
- 5 dl. slatke pavlake
- 200 gr. bele cokolade
- 100 gr. secera u prahu
- 200 gr. badema
- 10 kasika mlevenog keksa
Glazura:
- 250 gr. cokolade za kuvanje
- 5 kasika ulja
Priprema:
Umutiti slatku pavlaku,dodati belu cokoladu,secer u prahu,mlevene bademe i keks.Sjediniti smesu pa rukama praviti kuglice.Istopiti cokoladu sa uljem i svaku kuglicu preliti glazurom i redjati na alu-foliju.Kada se glazura stegne stavljati ih u korpice i ukrasiti po zelji.
PRIJATNO!
Subscribe to:
Posts (Atom)