Saturday, June 27, 2015

bugarske ruze

BUGARSKE RUZE


Sastojci:
  • 500 gr. masti
  • 2 jaja
  • 4 zumanca
  • 1 kg. brasna
  • 1 suvi kvasac
  • 5 dl. mleka
za fil:
  • 2 belanca
  • pola solje secera
  • 100 gr. mlevenih oraha
za posipanje secer u prahu

Priprema:
  Umutiti mast sa jajima i zumancima,dodati suvi kvasac,mleko i brasno pa zamesiti testo.Ostaviti da odstoji na hladno 2 sata.Za fil umutiti belanca i secer pa dodati mlevene orahe.Od testa praviti loptice velicine oraha pa ih na dlanu malo rastanjiti.U svaku staviti 1 kasicicu fila,saviti malo krajeve i malo uvrnuti da se dobije ruza.Ruzice redjati u pleh prekriven pek papirom i peci na 220 stepeni oko 20 minuta da porumene.Hladne ruzice posipati secerom u prahu.