Sunday, March 8, 2015

pogaca na prst

POGACA NA PRST


Sastojci:
  • 600 gr. brasna
  • 2,5 dl. mleka
  • 1 dl. ulja
  • 1 jaje
  • 1 zumance
  • 1 svez kvasac
  • so
  • susam

Priprema:
  Staviti kvasac u toplo mleko sa 1 kasikicom secera da nadodje.Sipati u ciniju oko 400 gr. brasna,podignut kvasac,ulje,jaje i so i mutiti testo kasikom.Dodavati brasno dok vise ne moze da se muti kasikom pa izruciti na radni deo i mesiti dok testo ne prestane da se lepi za prste,ali ne sme da bude pretvrdo.Ciniju namazati uljem i ostaviti testo da "kisne" dok ne naraste za dva puta vise.Kidati male komade testa i motati na nauljen prst pa redjati u nauljenu tepsiju za pecenje koju treba malo nagnuti na jednu stranu da ne padaju ovi mali komadi.Potrositi svo testo pa pogacu premazati zumancetom i posuti susamom(susam ne mora).Peci pogacu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko sat vremena(zavisi od rerne).