BAKLAVA SA MEDOM I ORASIMA
Sastojci:
- 250 gr. tankih kora
- 200 gr. secera
- 200 gr. mlevenih oraha
- 200 gr prezli
- 1 kasikica cimeta
- 2 kasike meda
- med za prelivanje
Priprema:
Staviti u serpu 2 dl. vode,med i secer da provri.Ne sme da vri vise od 5 minuta.Skloniti sa vatre.U sirup dodati mlevene orahe,cimet i prezle i dobro sjadiniti masu.Iseci svaki list kore na trake (seci po sirini na 3 dela). Koru poprskati sa malo ulja i staviti kasiku nadeva.Motati u trougao.Ponovljati postupak dok se ne potrosi materijal.U pleh staviti papir za pecenje,poslagati baklavu i peci na 200 stepeni oko 20 minuta,da malo porumene.Izvaditi baklave iz pleha,pustiti da se malo prohlade pa na svaku staviti po malo meda.