Thursday, March 19, 2015

musaka

MUSAKA


Sastojci:
  • 7 srednjih krompira
  • 1 kg. mesanog mlevenog mesa
  • 1 sargarepa
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 jaje
  • 2 kasike pavlake
  • 2-3 paradajza
  • 2 kasike paradajz sosa
  • so
  • biber
  • lovorov list
 za preliv:
  • 2 kasike pavlake
  • 50 gr. sira
  • 1,5 dl. mleka
Priprema:
   Oprati krompir i staviti da se kuva sa ljuskom.Moze se i ocistiti pa kuvati,ali ovako je lakse,nece se raspadati.Kada je gotov ostaviti da se ohladi.Ocistiti sargarepu i crni luk pa iseckati na kockice.Prohladjen i oljusten krompir podeliti,jedan deo  izrendati a 2-3 krompira iseci na kolutove i sloziti u podmazanu tepsiju u kojoj ce se musaka peci..U veliki tiganj sipati malo ulja i na tihoj vatri proprziti luk,pa dodati i sargarepu i krompir.Preko toga staviti i mleveno meso i krckati 10-15 minuta na tihoj vatri.Skloniti sa vatre,staviti so,biber,lovor i paradajz sos.Poklopiti i ostaviti da sastoci prodru u meso.Otklopiti i staviti 2 kasike pavlake i jaje i brzo promesati.Sipati meso u tepsiju preko krompira.Umutiti sos od pavlake,sira i mleka pa preliti preko mesa.Iseci paradajz na kolutove i prekriti musaku.Gore se moze narendati malo kackavalja ali ne mora.Peci u zagrejanoj rerni 35-40 minuya na 160 stepeni.
    

No comments:

Post a Comment