Thursday, March 19, 2015

punjeni pekarski krompir

PUNJENI PEKARSKI KROMPIR


Sastojci:
  • 4 krompira srednje velicine
  • 150 gr. krem sira
  • 1 limun
  • 1 veza mladog luka
  • 2 konzerve tunjevine
  • so
  • biber
  • 4 kasike ulja
Priprema:
  Krompir dobro oprati i staviti u tepsiju sa 1 dl. vode i 4 kasike ulja (preko svakog krompira 1 kasika ulja).Prekriti sa alu-folijom i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni.Peci oko 15-20 minuta pa skinuti foliju i peci jos 20-30 minuta.Za to vreme pripremiti nadev.Umutiti krem sir sa korom i sokom limuna.Iseckati sitno mladi luk,pomesati sa sirom,dodati tunjevinu,so i biberpo ukusu.Pecene i prohladjene krompire preseci na pola i pazljivo izdubiti malom kasikicom.Taj krompir dodati nadevu i sve izmesati.Napuniti krompire i ukrasiti mladim lukom.

No comments:

Post a Comment