TORTA SNEZANA
Sastojci:
kore:
- 7 kasika secera
- 7 kasika ulja
- 7 kasika mleka
- 1 jaje
- prasak za pecivo
- brasno
fil:
- 1 l. mleka
- 6 kasika secera
- 4 kasike brasna
- kora od 1 limuna
- sok od limuna 1/4
- vanil secer
- 125 gr. putera
- kokos za posipanje
Priprema:
Umutiti secer,jaje,ulje,mleko i pzp pa dodavati brasno dok teso ne bude lako za oblikovanje.Podeliti testo na 3 dela,razviti i staviti jedan deo u tepsiju prekrivenu papirom za pecenje.Staviti koru da se pece na 160 stepeni samo 3-5 minuta,tako da ostane bela.Ispeci sve 3 kore i prekriti salvetom da se ne suse.U serpu staviti secer i mleko da provri pa dodati brasno i neprestano mesati dok se krem ne zgusne.Ostaviti da se malo prohladi.U krem staviti puter,vanil secer,koru i sok od limuna i dobro umutiti mikserom.Slagati tortu-kora-fil-kora-fil-kora-fil.Gore posuti kokosom
No comments:
Post a Comment