Saturday, March 21, 2015

torta snezana

TORTA SNEZANA


Sastojci:
    kore:
  • 7 kasika secera
  • 7 kasika ulja
  • 7 kasika mleka
  • 1 jaje
  • prasak za pecivo
  • brasno
    fil:
  • 1 l. mleka
  • 6 kasika secera
  • 4 kasike brasna
  • kora od 1 limuna
  • sok od limuna 1/4
  • vanil secer
  • 125 gr. putera
  • kokos za posipanje
Priprema:
  Umutiti secer,jaje,ulje,mleko i pzp pa dodavati brasno dok teso ne bude lako za oblikovanje.Podeliti testo na 3 dela,razviti i staviti jedan deo u tepsiju prekrivenu papirom za pecenje.Staviti koru da se pece na 160 stepeni samo 3-5 minuta,tako da ostane bela.Ispeci sve 3 kore i prekriti salvetom da se ne suse.U serpu staviti secer i mleko da provri pa dodati brasno i neprestano mesati dok se krem ne zgusne.Ostaviti da se malo prohladi.U krem staviti puter,vanil secer,koru i sok od limuna i dobro umutiti mikserom.Slagati tortu-kora-fil-kora-fil-kora-fil.Gore posuti kokosom

No comments:

Post a Comment