KREM TORTA SA MALINAMA
za koru:
- 30 gr. brasna
- 1 prasak za pecivo
- 100 gr. secera
- 3 jaja
- 50 gr. ulja
- prstohvat soli
- 100 gr. malina
za zele od malina:
- 200 gr. malina
- 6 lista zelatina
- 30 gr. secera
za cokoladni mus:
- 200 gr. cokolade
- 65 ml. mleka
- 400 ml. slatke pavlake
- 200 ml. slatke pavlake za slag
- 2 zumanca
- 20 gr. secera
- kakao i maline za ukrasavanje
Priprema:
Umutiti jaja,dodati brasno,secer,prasak za pecivo,prstohvat soli i ulje.Smesu za koru sip[ati u okruglu tepsiju prekrivenu papirom za pecenje.Obim tepsije treba da bude oko 26 cm.Preko kore posuti maline,a ako su iz zamrzivaca obavezno ocediti vodu.Peci na 180 stepeni 10-15 minuta.Izvaditi iz tepsije na tacnu.Za zele od malina staviti maline i secer na tihu vatru da se sjedine.Listove zelatina potopiti u vodu 5 minuta pa i njih umesati u maline.Skloniti sa vatre,prohladiti i staviti u okrugao kalup,manji od tepsije za koru,i staviti da se zamrzne.Za cokoladni mus staviti mleko da provri zajedno sa pavlakom.Posebno ulupati zumanca sa secerom.Preliti vrelim mlekom zumanca i staviti da se kuva dok se ne zgusne.Staviti i cokoladu da se istopi.Skloniti sa vatre.Umutiti 400 ml. pavlake koja je bila u frizideru bar pola sata.U toplu cokoladu dodati umucenu pavlaku i lagano umesati.Izvaditi zele iz zamrzivaca i kalup staviti malo u toplu vodu da se lakse izvadi.Staviti zele na sredinu kore pa premazati okolo i gore cokoladnim musom.Tortu posuti malinama,komadicima cokolade i kakaom.tortu sluziti hladnu.