GULAS SA PECURKAMA
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 cena belog luka
- 3 krompira
- 2 sargarepe
- 450 gr. pecuraka
- 30 ml. paradajz sosa
- 1 solja vode
- so
- vegeta
- origano
- 100 gr. graska
- lovor list
Priprema:
Iseckati sitno crni i beli luk.Staviti crni luk da se dinsta na malo ulja i vode.Kada dobije zlatnu boju dodati i beli luk.Sargarepu ocistiti i iseci na vece komade i staviti i njih da se dinstaju.Dodati grasak i lovor list.Krompir ocistiti i iseci na vece kocke pa staviti i njega da krcka.Pecurke oprati i iseci po duzini i kada su ostali sastojci skoro gotovi dodatii i pecurke.Zaciniti solju i vegetom.Krckati jos 15 minuta pa pomesati vodu i paradajz sos i preliti preko gulasa.Ostaviti jos 5 minuta i skloniti sa vatre.
No comments:
Post a Comment