Friday, April 17, 2015

gulas sa pecurkama

GULAS SA PECURKAMA



Sastojci:
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-3 cena belog luka
  • 3 krompira
  • 2 sargarepe
  • 450 gr. pecuraka
  • 30 ml. paradajz sosa
  • 1 solja vode
  • so
  • vegeta
  • origano
  • 100 gr. graska
  • lovor list
Priprema:
   Iseckati sitno crni i beli luk.Staviti crni luk da se dinsta na malo ulja i vode.Kada dobije zlatnu boju dodati i beli luk.Sargarepu ocistiti i iseci na vece komade i staviti i njih da se dinstaju.Dodati grasak i lovor list.Krompir ocistiti i iseci na vece kocke pa staviti i njega da krcka.Pecurke oprati i iseci po duzini i kada su ostali sastojci skoro gotovi dodatii i pecurke.Zaciniti solju i vegetom.Krckati jos 15 minuta pa pomesati vodu i paradajz sos i preliti preko gulasa.Ostaviti jos 5 minuta i skloniti sa vatre.

No comments:

Post a Comment