Thursday, October 30, 2014

Torta Coko-krug

TORTA COKO-KRUG


Sastojci:
   za kore:
  • 4 jaja
  • 24 kasike secera
  • 24 kasike brasna
  • 24 kasike mleka
  • 2 kasike kakaoa
  • 2 kasike prezle
  • 2 praska za pecivo
    za fil:
  • 1 l. mleka
  • 18 kasika secera
  • 250 gr. margarina
  • 200 gr. cokolade za kuvanje
  • 200 gr. seckanih oraha
Priprema:
  Umutiti jaja sa secerom,dodati mleko,brasno,prezle,kakao i prasak za pecivo.Smesu podeliti na pola,pa peci u okruglom kalupu na papiru za pecenje.Peci 35 minuta na 210 stepeni.Pecene kore isecemo na pola po sirini.U mleko za fil dodati secer,margarin i izlomljenih 100 gr. cokolade.Kada se sve otopi skloniti sa ringle i dodati orahe.Okrugli kalup obloziti najlonskom folijom,staviti prvu koru i preliti filom.Postupak ponavljati dok se ne potrosi materijal.Staviti u frizider da se stegne.Ohladjenu tortu prevrnuti na tacnu i preliti sa preostalom cokoladom otopljenom sa malo ulja.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment