TORTA COKO-KRUG
Sastojci:
za kore:
- 4 jaja
- 24 kasike secera
- 24 kasike brasna
- 24 kasike mleka
- 2 kasike kakaoa
- 2 kasike prezle
- 2 praska za pecivo
za fil:
- 1 l. mleka
- 18 kasika secera
- 250 gr. margarina
- 200 gr. cokolade za kuvanje
- 200 gr. seckanih oraha
Priprema:
Umutiti jaja sa secerom,dodati mleko,brasno,prezle,kakao i prasak za pecivo.Smesu podeliti na pola,pa peci u okruglom kalupu na papiru za pecenje.Peci 35 minuta na 210 stepeni.Pecene kore isecemo na pola po sirini.U mleko za fil dodati secer,margarin i izlomljenih 100 gr. cokolade.Kada se sve otopi skloniti sa ringle i dodati orahe.Okrugli kalup obloziti najlonskom folijom,staviti prvu koru i preliti filom.Postupak ponavljati dok se ne potrosi materijal.Staviti u frizider da se stegne.Ohladjenu tortu prevrnuti na tacnu i preliti sa preostalom cokoladom otopljenom sa malo ulja.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment