Sunday, September 15, 2013

Japanski vetar

Japanski Vetar




Sastojci:
  • 15 jaja
  • 250 gr margarina
  • 250 gr šećera u prahu
  • 38 kašika šećera
  • 0,5 l mleka
  • 3 kašikice sirćeta
  • 9 kašika prezli
  • 9 kašika brašna
  • 300 gr oraha
  • 15 kašika oraha


Priprema:

Kora - umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, dodati 1 kašikicu sirćeta, 10 kašika sećera, 3 kašike prezli i 5 kašika mlevenih oraha. Sjediniti mikserom i sipati u pleh, prethodno namazan uljem i posut sa malo brašna. Peći u rerni, prethodno zagrejanoj na 220 stepeni, 20-30 minuta. Kora je gotova kada je probodete nožem, a na njemu ne ostane testa. Postupak ponoviti 3 puta.

Fil 1. - Skuvati 8 žumanaca u 0,5 l mleka sa 8 kašika šećera i 9 kašika brašna. Kada se prohladi, dodati 300 gr mlevenih oraha. Dobro promešati.

Fil 2. - Umutiti 7 žumanaca, 250 gr margarina, 250 gr sećera u prahu. Ovu smesu dodati prvom filu.

- Ređati kora-fil-kora-fil-kora-dekoracija.

- Dekoracija po želji, kao npr. šlag i jestiva slika.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment