Japanski Vetar
Sastojci:
- 15 jaja
- 250 gr margarina
- 250 gr šećera u prahu
- 38 kašika šećera
- 0,5 l mleka
- 3 kašikice sirćeta
- 9 kašika prezli
- 9 kašika brašna
- 300 gr oraha
- 15 kašika oraha
Priprema:
Kora - umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, dodati 1 kašikicu sirćeta, 10 kašika sećera, 3 kašike prezli i 5 kašika mlevenih oraha. Sjediniti mikserom i sipati u pleh, prethodno namazan uljem i posut sa malo brašna. Peći u rerni, prethodno zagrejanoj na 220 stepeni, 20-30 minuta. Kora je gotova kada je probodete nožem, a na njemu ne ostane testa. Postupak ponoviti 3 puta.
Fil 1. - Skuvati 8 žumanaca u 0,5 l mleka sa 8 kašika šećera i 9 kašika brašna. Kada se prohladi, dodati 300 gr mlevenih oraha. Dobro promešati.
Fil 2. - Umutiti 7 žumanaca, 250 gr margarina, 250 gr sećera u prahu. Ovu smesu dodati prvom filu.
- Ređati kora-fil-kora-fil-kora-dekoracija.
- Dekoracija po želji, kao npr. šlag i jestiva slika.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment