Sunday, September 15, 2013

Kikiriki Torta

Kikiriki Torta

Sastojci:
  • 12 jaja
  • 200 gr šećera
  • 20 kašika šećera
  • 2 kašike sirćeta
  • 12 kašika brašna
  • 1 l mleka 
  • 400 gr kikirikija
  • 500 gr margarina

Priprema:

Kora - Ulupati 6 belanaca u čvrst sneg, dodati 100 gr šećera i 1 kašiku sirćeta. Peći u prethodno nauljenom plehu, posutim brašnom na 220 stepeni, oko 30 minuta,dok ne dobije zlatnu boju. Ponoviti postupak 2 puta.

Fil - U litar mleka kuvati 12 žumanaca, 20 kašika šećera i 12 kašika brašna. Kad se masa prohladi dodati 400 gr samlevenog,pečenog i neslanog kikirikija i 500 gr margarina.

- Ovom smesom filovati kore
- Dekoracija po želji 
PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment