Wednesday, April 22, 2015

kolibri torta

KOLIBRI TORTA


Sastojci:
  • 1 solja sitno seckanih oraha
  • 2 solje brasna
  • 2 solje secera
  • 1 prasak za pecivo
  • 1/2 kasicice soli
  • 1 kasicica cimeta
  • 3 jaja
  • 3/4 solje ulja
  • 2 vanil secera
  • 240 gr. ananasa iz konzerve
  • 3 banane
za glazuru:
  • 3/4 solje putera
  • 250 gr. krem sira
  • 3,5 solje secera u prahu
  • 1 vanil secer
  • orasi za dekoraciju
Priprema:
  U posudi pomesati suve satojke-brasno,secer,cimet,prasak za pecivo i so.Ananas iseckati na manje komadice,a orahe iseckati i malo proprziti.U drugoj posudi umutiti jaja,dodati ulje,vanil secer,ananas,banane i na kraju staviti i orahe.Spojiti suve sastojke sa ovom smesom i dobro izmesati.Podeliti smesu na dva dela.Peci u okrugloj tepsiji precnika 22 cm. koju treba obloziti papirom za pecenje na 180 stepeni oko 30 minuta.Ispeci obe kore i ostaviti 30 minuta da se ohlade. Za glazuru na maloj brzini mikserom umutiti krem sir sa puterom pa dodati secer u prahu i vanil secer.Staviti prvu koru na ovalan tanji pa naneti malo smese od glazure.Prekriti drugom korom i celu tortu premazati glazurom.Ukrasiti orasima.

No comments:

Post a Comment