Friday, March 27, 2015

uskrsnja jaja

USKRSNJA JAJA



Sastojci:
  • 10 jaja
  • 3 manja paradajza
  • majonez
  • sunkarica
  • sok od cvekle
Priprema:
  Za jaja-pecurke obariti 5 jaja da budu tvrdo kuvana.Oljustiti,odseci dno na sirem delu samo malo da bi jaje stajalo.Paradajz preseci na pola,staviti na jaja i istackati majonezom.Dobice se lepe pecurke.
  Za crvena punjena jaja obariti 5 jaja da budu tvrdo kuvana.Oljustiti, preseci na pola po duzini i izvaditi zumanca.Staviti polovine u sok od cvekle da stoje 10-15 minuta.Za to vreme pomesati zumanca sa majonezom i sitno seckanom ili narendanom sunkaricom.Izvaditi jaja iz soka od cvekle i napuniti nadevom.
  Mere za sunkaricu i majonez nisu navedene jer to zavisi od ukusa i zelje.

No comments:

Post a Comment