Friday, March 27, 2015

pogaca zeka

POGACA ZEKA






Sastojci:
  • 1 kg. brasna
  • 1 svez kvasac
  • 4 dl. mleka
  • so
  • 2 jaja
  • 2 dl. ulja
  • 1 kasicica secera
Priprema:
  U toplo mleko staviti 1 kasikicu secera i kvasac da naraste.U ciniju staviti oko 900 gr. brasna,1 jaje,1 belance,ulje i soli po ukusu.Podignut kvasac sipati u brasno i uz dodavanje mlake vode zamesiti glatko testo.Staviti testo u ciniju namazanu uljem i ostaviti testo na toplo da naraste.Testo izruciti na radnu povrsinu koja je posuta brasnom.Od testa odvojiti cetiri manja dela i jedno srednje.Od najveceg dela testa oblikovati telo zeke,od srednjeg dela glavu,a od 4 mala dela testa usi i sapice.Premazati pogacu zumancetom, i peci u podmazanom plehu na 180 stepeni.Pecenu pogacu-zeku izvaditi,proseci proreze za usta i oci,a na telu izdubiti malo i staviti jedno ofarbano jaje.

No comments:

Post a Comment