TORTA OD JABUKA
Sastojci:
testo:
- 4 jaja
- 200 gr. secera
- 50. ml. ulja
- prasak za pecivo
- 150 gr. brasna
za nadev:
- 4-5 jabuka
- 50 gr. secera
- 20 ml. vode
- 50 gr. putera
- 1 kasicica cimeta
- 1 vanil secer
Priprema:
Jabuke oprati,oljustiti,izvaditi seme i isece na kriske 1 cm. debljine.U serpu staviti secer i pustiti da se karamelizuje ali da ostane zlatne boje.Sipati vodu i pustiti 2-3 minuta da vri pa dodati puter.Kada se puter istopi dodati jabuke i lagano mesati da se obloze karamelom.Posuti cimetom i skloniti sa vatre da se prohlade.Za testo odvojiti zumanca od belanca i mutiti belanca mikserom dok se ne dobije cvrst sneg.Staviti secer i mutiti dok se secer ne otopi.Zumanca ulupati sa uljem pa dodati brasno i prasak za pecivo i dobro izmesati.Polako sjediniti zumanca sa belancima.U okruglu tepsiju poredjati jabuke,posuti vanil secerom i prekriti testom.Peci na 160 stepeni oko 30 minuta.Pecenu tortu prevrnuti na okrugli tanjir odgovarajuce velicine.
No comments:
Post a Comment