KROMPIR SA PARMEZANOM
Sastojci:
- 1 kg. krompira
- 1 glavica crnog luka
- 400 ml. milerama
- lisce persuna
- 50 gr. putera
- so
- muskat orascic
- biber
- origano
- 30 gr. prezli
- 150 gr. parmezana
Priprema:
Oljustiti krompir,iseci ne pola pa seci na tanke listove.Sloziti krompir u tepsiju.Staviti sitno seckan crni luk na puter da se przi uz stalno mesanje.Kada je skoro gotov dodati sitno seckano 3/4 persuna.Proprziti i skloniti sa vatre pa umesati mileram.smesu posolite i pobiberite po ukusu.Krompir posuti sa muskat orascicem i origanom.U drugu posudu narendati parmezan i pomesati sa prezlama.Preko isecenog krompira sipati smesu sa mileramom pa preko rasporediti parmezan.Gore staviti malo putera isecenog na tanke listice.Zagrejati rernu na 180 stepeni i peci krompir 30-40 minuta.Izvaditi i ukrasiti ostatkom persuna.
No comments:
Post a Comment