Wednesday, March 25, 2015

krompir sa parmezanom

KROMPIR SA PARMEZANOM



Sastojci:
  • 1 kg. krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 400 ml. milerama
  • lisce persuna
  • 50 gr. putera
  • so
  • muskat orascic
  • biber
  • origano
  • 30 gr. prezli
  • 150 gr. parmezana
Priprema:
  Oljustiti krompir,iseci ne pola pa seci na tanke listove.Sloziti krompir u tepsiju.Staviti sitno seckan crni luk na puter da se przi uz stalno mesanje.Kada je skoro gotov dodati sitno seckano 3/4 persuna.Proprziti i skloniti sa vatre pa umesati mileram.smesu posolite i pobiberite po ukusu.Krompir posuti sa muskat orascicem i origanom.U drugu posudu narendati parmezan i pomesati sa prezlama.Preko isecenog krompira sipati smesu sa mileramom pa preko rasporediti parmezan.Gore staviti malo putera isecenog na tanke listice.Zagrejati rernu na 180 stepeni i peci krompir 30-40 minuta.Izvaditi i ukrasiti ostatkom persuna.

No comments:

Post a Comment