Thursday, February 6, 2014

Pusla torta od kikirikija

PUSLA TORTA OD KIKIRIKIJA

Sastojci:
      za koru:
  • 10 belanca
  • 500 gr šećera
  • 2 kašike sirćeta
    I fil:
  • 5 žumanca
  • 5 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike gustina
  • 0,5 l mleka
II fil:
  • 5 šumanca
  • 100 gr šećera u prahu
  • 250 gr margarina
  • 250 gr pečenog samlevenog kikirikija
200 gr šlaga i 4 dl mleka za premazivanje

Priprema:
    Umutiti belaca u čvrst sneg,dodati šećer i kašiku sirćeta pa sušiti u rerni sat vremena na 100 stepeni.Ponoviti postupak za drugu koru.
I fil: Umutiti žumanca sa šećerom,brašnom i gustinom.Razmutiti sa malo mleka pa smesu zakuvati u ostalom mleku kao krem i ohladiti.
II fil: Žumanca ulupati sa šećerom u prahu i dodati margarin.Sastaviti filove i dodati kikiriki.
Ulupati šlag sa mlekom. 
Ređati koru,fil,šlag,koru,fil,šlag.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment