PUSLA TORTA OD KIKIRIKIJA
Sastojci:
za koru:
- 10 belanca
- 500 gr šećera
- 2 kašike sirćeta
I fil:
- 5 žumanca
- 5 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 4 kašike gustina
- 0,5 l mleka
II fil:
- 5 šumanca
- 100 gr šećera u prahu
- 250 gr margarina
- 250 gr pečenog samlevenog kikirikija
200 gr šlaga i 4 dl mleka za premazivanje
Priprema:
Umutiti belaca u čvrst sneg,dodati šećer i kašiku sirćeta pa sušiti u rerni sat vremena na 100 stepeni.Ponoviti postupak za drugu koru.
I fil: Umutiti žumanca sa šećerom,brašnom i gustinom.Razmutiti sa malo mleka pa smesu zakuvati u ostalom mleku kao krem i ohladiti.
II fil: Žumanca ulupati sa šećerom u prahu i dodati margarin.Sastaviti filove i dodati kikiriki.
Ulupati šlag sa mlekom.
Ređati koru,fil,šlag,koru,fil,šlag.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment