Tuesday, February 4, 2014

Krofne

KROFNE

Sastojci:
  • 1 jaje
  • 2,5 dl mleka
  • 80 ml kisele vode
  • pola kašike šećera
  • 1 kašika margarina
  • 1 kvasac
  • malo praška za pecivo
  • 1 limun
  • 450-500 gr brašna
  • ulje za pečenje
  • prah šećer
Priprema:
      Dići kvasac u malo mleka sa šećeromUmutiti jaje,ostatak mleka,kiselu vodu,margarin,kvasac,brašno i prašak za pecivo.Na kraju dodati rendanu koricu limuna i zamesiti testo.Testo ostaviti da odmori 15 minuta.Ponovo premesiti i razviti oklagijom ne previše tanko.Čašom vaditi krofne i ostaviti da odmore još 15 minuta.Pržiti u dubokom,vrelom ulju.Gotove krofne posipati prah šećerom.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment