Friday, February 7, 2014

Kapri torta

KAPRI TORTA

Sastojci:
    za koru:
  • 10 belanca
  • 20 kašika šećera
  • 2 kašike sirćeta
  I fil:
  • 500 gr šećera
  • 2 dl vode
  • 500 gr jagoda(ili neko drugo voće)
  • 100 gr pudinga od jagode
  • 125 gr margarina
II fil:
  • 10 žumanca
  • 250 gr šećera u prahu
  • 250 gr margarina
za glazuru:100 gr čokolade i malo mleka
             +  100 gr šlaga
Priprema:
    Umutiti belanca u čvrst sneg,dodati šećer i sirće.Peći koru na 150 stepeni oko sat vremena.
I fil: 
   Ušpinovati šećer sa 2 dl vode pa dodati jagode.Posebno umutiti puding sa malo vode i skuvati ga u ušpinovanoj masi.U ohlađeno dodati margarin.
II fil:
    Na pari kuvati žumanca sa šećerom.U ohlađeno dodati umućen margarin.
Glazura:
     Istopiti čokoladu sa malo mleka.
Ređati: kora,I fil,II fil,glazura,šlag.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment