KAPRI TORTA
za koru:
- 10 belanca
- 20 kašika šećera
- 2 kašike sirćeta
I fil:
- 500 gr šećera
- 2 dl vode
- 500 gr jagoda(ili neko drugo voće)
- 100 gr pudinga od jagode
- 125 gr margarina
II fil:
- 10 žumanca
- 250 gr šećera u prahu
- 250 gr margarina
za glazuru:100 gr čokolade i malo mleka
+ 100 gr šlaga
Priprema:
Umutiti belanca u čvrst sneg,dodati šećer i sirće.Peći koru na 150 stepeni oko sat vremena.
I fil:
Ušpinovati šećer sa 2 dl vode pa dodati jagode.Posebno umutiti puding sa malo vode i skuvati ga u ušpinovanoj masi.U ohlađeno dodati margarin.
II fil:
Na pari kuvati žumanca sa šećerom.U ohlađeno dodati umućen margarin.
Glazura:
Istopiti čokoladu sa malo mleka.
Ređati: kora,I fil,II fil,glazura,šlag.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment