Thursday, February 6, 2014

Juneći gulaš

JUNEĆI GULAŠ

Sastojci:
  • 500 gr junećeg mesa od buta
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 dl kuvanog peradajza
  • ulje
  • vegeta
  • crvena paprika
  • 1 list lovora
  • 2 kašike brašna
  • so
  • voda
Priprema:
    Iseći meso na sitnije kocke.Crni luk iseckati sitno.Sipati u šerpu malo ulja,dodati luk i prodinstati da odmekne.Dodati meso,lorberov list i malo vode pa dinstati dok meso ne bude gotovo.U činijici umututi brašno i crvenu papriku sa malo vode da ne ostanu grudvice,sipati u šerpu,staviti so i vegetu po ukusu i krčkati da ispari voda.Naliti paradajzom i kuvati još 5 minuta.Po želji služiti sa testeninom,ali možete i sa pire krompirom.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment