Sunday, January 25, 2015

kroasani

KROASANI

Sastojci:
  • 2,5 dl. mleka
  • 2 dl. vode
  • 1 svez kvasac
  • 1 kasika secera
  • 1 kasika soli
  • 3 kasike ulja
  • brasno 
  • 250 gr. margarina
  • 2 zumanceta
Priprema:
  Staviti kvasac da se podigne u toplom mleku.Zamesiti testo od kvasca,mlake vode,soli,secera,ulja i brasna da testo bude meko.Podeliti na 8 jufki(loptica).Svaku razviti na velicinu tanjira pa narendati 1/7 margarina.Ponavljati postupak dok se ne upotrebe sve loptice,a na gornju ne stavljati margarin.Rastanjiti sto veci krug i iseci na 32 dela.Uvijati kroasane,redjati u podmazan pleh i mazati zumancetom.Ostaviti pokriveno da stoji 2 sata na toplom.Peci na 180 stepeni.Kroasani se mogu puniti raznim nadevema ili prelivati cokoladom.

PRIJATNO!




No comments:

Post a Comment