KROASANI
Sastojci:
- 2,5 dl. mleka
- 2 dl. vode
- 1 svez kvasac
- 1 kasika secera
- 1 kasika soli
- 3 kasike ulja
- brasno
- 250 gr. margarina
- 2 zumanceta
Priprema:
Staviti kvasac da se podigne u toplom mleku.Zamesiti testo od kvasca,mlake vode,soli,secera,ulja i brasna da testo bude meko.Podeliti na 8 jufki(loptica).Svaku razviti na velicinu tanjira pa narendati 1/7 margarina.Ponavljati postupak dok se ne upotrebe sve loptice,a na gornju ne stavljati margarin.Rastanjiti sto veci krug i iseci na 32 dela.Uvijati kroasane,redjati u podmazan pleh i mazati zumancetom.Ostaviti pokriveno da stoji 2 sata na toplom.Peci na 180 stepeni.Kroasani se mogu puniti raznim nadevema ili prelivati cokoladom.
No comments:
Post a Comment