TORTA SRNECA LEDJA
Sastojci:
kora:
- 150 gr. margarina
- 150 gr. secera
- 6 jaja
- 100 gr. cokolade
- 150 gr. mlevenih oraha
- 150 gr. brasna
fil:
- pekmez
- 200 gr. secera
- 150 gr. margarina
- sok od jednog limuna
glazura:
- 150 gr. secera
- 1 dl. vode
- 100 gr. cokolade
- 20 gr. margarina
Priprema:
Umutiti margarin sa secerom pa dodavati jdno po jedno zumance dok se ne dobije krem.Narendati cokoladu i pomesati sa orasima i brasnom i u to lagano dodavati krem od margarina.Na kraju umesati i belanca umucena u cvrst sneg i lagano sjediniti.Peci koru u podmazanom,duguljastom plehu.Pecenu koru preseci na pola i premazati pekmezom .Za fil umutiti margarn sa secerom i staviti sok od limuna.Premazati preko pekmeza.Za glazuru kuvati secer sa vodom da se dobije gust sirup.Cokoladu i margarin mesati da postane glatko pa kasiku po kasiku stavljati u mlak sirup.Premazati tortu.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment