PASULJ SA SUVIM REBARCIMA
- 300 gr. pasulja
- 500 gr. suvih rebarca
- 3 glavice crnog luka
- 1 veza zeleni(sargarepa,paskanat,persun)
- ulje
- brasno
- aleva paprika
- beli luk
- so
- vegeta
Priprema:
Prokuvati pasulj oko 15 minuta pa baciti prvu vodu.U serpu staviti pasulj,sitno seckan crni luk,rebarca i ociscenu zelen i naliti vodom.Posoliti po ukusu(paziti na kolicinu jer je suvo meso slano).Kuvati dok zrna i rebarca nisu gotovi.Napraviti zaprsku od malo ulja i 3-4 varjace brasna.Malo proprziti,staviti beli luk(ja koristim granule),staviti alevu papriku i odmah skloniti sa vatre.Sipati u pasulj,staviti malo vegete i kuvati jos 10 minuta uz mesanje da zaprska ne bi zagorela.Posluziti sa salatom od slatkog kupusa ili zelenom salatom.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment