Friday, January 30, 2015

pasulj sa suvim rebarcima

PASULJ SA SUVIM REBARCIMA


Sastojci:
  • 300 gr. pasulja
  • 500 gr. suvih rebarca
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 veza zeleni(sargarepa,paskanat,persun)
  • ulje
  • brasno
  • aleva paprika
  • beli luk
  • so
  • vegeta

Priprema:
  Prokuvati pasulj oko 15 minuta pa baciti prvu vodu.U serpu staviti pasulj,sitno seckan crni luk,rebarca i ociscenu zelen i naliti vodom.Posoliti po ukusu(paziti na kolicinu jer je suvo meso slano).Kuvati dok zrna i rebarca nisu gotovi.Napraviti zaprsku od malo ulja i 3-4 varjace brasna.Malo proprziti,staviti beli luk(ja koristim granule),staviti alevu papriku i odmah skloniti sa vatre.Sipati u pasulj,staviti malo vegete i kuvati jos 10 minuta uz mesanje da zaprska ne bi zagorela.Posluziti sa salatom od slatkog kupusa ili zelenom salatom.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment