Saturday, November 22, 2014

torta bela rada

TORTA BELA RADA



Sastojci:
  • 12 jaja
  • 3 zumanceta
  • 17 kasika secera
  • 12 kasika oraha
  • 400 gr. mlevenih oraha
  • 8 kasika brasna
  • 1 pzp
  • 6,5 dl. mleka
  • 3 vanil secera
  • 200 gr. margarina
  • 250 gr. secera u prahu
  • 2 dl. slatke pavlake
Priprema:
    kore:Umutiti penasto 6 belanaca,dodati 6 kasika secera,6 zumanaca,6 kasika mlevenih oraha,2 kasike brasna i pola pzp.Peci koru na 200 stepeni.Ponoviti postupak za drugu koru.
   I fil:Popariti 400 gr. oraha sa 1,5 dl. mleka zasladjenog sa 5 kasika secera.
  II fil:Umutiti 3 zumanaca sa 4 kasike brasna i 3 vanil secera pa skuvati u 5 dl. mleka da se zgusne.U ohladjeno staviti 200 gr. margarina umucenog sa 250 gr. secera u prahu.
Filovati koru polovinom fila od oraha i uviti u rolat.Nafilovati i drugu koru filom od oraha pa na nju staviti rolat i uviti u jedan veliki rolat.Seci rolat na 24 parceta.Redjati na okruglu tacnu,jedno parce u sredinu i sedam okolo da se dobije oblik cveta.Mazati II filom,poredjati drugi red ,opet premazati filom pa staviti treci red.Ostaviti 2 kasikice zutog fila za ukrasavanje.Umutiti slatku pavlaku pa premazati celu tortu.Na sredinu staviti 2 kasikice zutog fila kao tucak.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment