Monday, January 12, 2015

torta sa makom

TORTA SA MAKOM

Sastojci:
  • 2 pakovanja gotovih kora
  • 7 dl. mleka
  • 500 gr. secera
  • 700 gr. mlevenog maka
  • 400 gr. mlevenog keksa
  • 2 kasike mlevenih oraha
  • 250 gr. margarina
  • 4 kesice  vanil secera
glazura;
  • 200 gr. cokolade
  • 20 gr. margarina
  • 0,2 dl. ulja

Priprema:
Skuvati mleko sa secerom.U toplo dodati margarin da se istopi.Dodati i ostale sastojke-mak,keks,orahe i vanil secer.Smesom filovati kore osim poslednje.Prekriti folijom i staviti nesto tesko da odstoji na hladnom 24 sata.Napraviti glazuru od cokolade,ulja i margarina,malo je prohladiti  pa preliti tortu.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment