Monday, January 12, 2015

svinjski paprikas

SVINJSKI PAPRIKAS


Sastojci:
  • 500 gr. svinjskog mesa od buta
  • 2 glavice crnog luka
  • 500 gr. krompira
  • ulje
  • aleva paprika
  • brasno
  • vegeta
  • so
  • biber
  • suvi persun


Priprema:
  Sitno iseckati crni luk i prodinstati na malo ulja i vode.Meso iseci na kockice pa staviti da se dinsta zajedno sa lukom.Krompir ocistiti i iseci pa dodati u meso kada je meso skoro gotovo.Krckati dok svi sastojci nisu gotovi.Zaciniti po ukusu sa solju,vegetom,biberom i persunom.Naliti vode do zeljene kolicine i gustine.Napraviti zaprsku-na  malo ulja proprziti 2 varjace brasna,skloniti,dodati kasikicu aleve paprike pa sipati u paprikas.Kuvati jos 5 minuta i skloniti sa vatre.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment