Friday, December 12, 2014

puslica torta

PUSLICA TORTA




Sastojci:

  • 6 belanaca
  • 1 kasika  sirceta
  • 18 kasika secera
  • 12 zumanaca
  • 800 ml mleka
  • 250 gr margarina
  • 200 gr secera
  • 9 kasika brasna
  • 250 gr oraha
  • slag za ukrasavanje

Priprema:

    Belanca ulupati u cvrst sne,pa postepeno dodavati secer,kasiku po kasiku,svih 18 i na kraju sirce. Ukljuciti rernu na 120 stepeni da se kora malo podigne,ali sim se stavi kora smanjiti na 100 stepeni jer se kora prakticno susi. Ako ste vec pravili kore znate kako to radite sa vasom rernom. Napraviti dve kore od smese.

    Staviti secer u serpu (200gr),pa ga istopiti kao karamel,zatim dodati 600 ml mleka. U preostalih 200 ml mleka razmutiti zumanca i brasno pa sve to sipati u karamel mleko da se sjedini. Kada se fil ohladi dodati margarin i sitno seckane orahe. Redjati po principu kora pa fil pa kora pa opet fil i na kraju slag od gore,ukrasavanje po zelji.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment