DOMACI HLEB-CVET
Sastojci:
- pola kvasca
- 400 ml vode
- 1 kasika soli
- oko 75 ml ulja
- 1 kasika secera
- brasna po potrebi
Priprema:
Razmutiti kvasac u vodi sa secerom,pa postepeno dodavati brasno i mesati.Sipati so,dodati ulje i brasno i mesati dok se ne zgusne pa onda ga mesiti na radnoj povrsini. Testu se dodaje brasna tek toliko da ostane mekano ali da se vise ne lepi za ruke dok se mesi. Ostaviti testo malo da odmori,pa posle toga kidati i praviti ujednacene delove koji ce se valjati u obliku lopte od testa,treba da ih bude osam loptica. Redjati u serpu u krug,prethodno namazanu uljem,jednu u sredinu i ostaviti da se odmori i naraste jos malo. Peci u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Po zelji posuti solju ili susamom,ali ne mora.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment