Monday, December 8, 2014

domaca sremska kobasica

DOMACA SREMSKA KOBASICA

Sastojci:
  • 8 kg. svinjskog mesa od plecke
  • 3 kg. juneceg vrata
  • 3 kg. slanine(bez kozure)
  • 30 gr. bibera
  • 150 gr. slatke crvene paprike
  • 100 gr. ljute crvene paprike
  • 100 gr. belog luka
  • 280 gr. soli
  • tanka svinjska creva oko 20 metara

Priprema:
 Meso i slaninu iseci na kocke pa samleti na krupnijem nozu na masini za meso.Dodati sitni seckan beli lik,biber,crvenu papriku i ljutu i slatku i so.Mesiti najmanje 45 minuta da se lepo sjedini.Puniti creva i paziti da ne ostaje vazduh u njima.Ostaviti kobasice da odstoje 2 dana na hladnom pa ih onda susiti na hladnom dimu u pusnici.Dimljene kobasice ostaviti na promaji 30 dana pre konzumiranja.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment