DOMACA SREMSKA KOBASICA
Sastojci:
- 8 kg. svinjskog mesa od plecke
- 3 kg. juneceg vrata
- 3 kg. slanine(bez kozure)
- 30 gr. bibera
- 150 gr. slatke crvene paprike
- 100 gr. ljute crvene paprike
- 100 gr. belog luka
- 280 gr. soli
- tanka svinjska creva oko 20 metara
Priprema:
Meso i slaninu iseci na kocke pa samleti na krupnijem nozu na masini za meso.Dodati sitni seckan beli lik,biber,crvenu papriku i ljutu i slatku i so.Mesiti najmanje 45 minuta da se lepo sjedini.Puniti creva i paziti da ne ostaje vazduh u njima.Ostaviti kobasice da odstoje 2 dana na hladnom pa ih onda susiti na hladnom dimu u pusnici.Dimljene kobasice ostaviti na promaji 30 dana pre konzumiranja.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment