Saturday, December 13, 2014

pijani saran

PIJANI SARAN

Sastojci:
  • 1 saran (oko 2 kg.)
  • 4 dl. crvenog vina
  • 2 cesnja belog luka
  • 40 gr. putera
  • 30 gr. brasna
  • sok od jednog limuna
  • 1 krompir
  • 1 list lovora
  • 1/2 solje vode
  • 1 limun 
  • so
  • biber


Priprema:
  Oprati i osusiti sarana.Staviti ga u tepsiju,preliti sokom od limuna i posoliti.U stomak staviti jedan ociscen i opran krompir.Pomesati vodu i vino i kratko prokuvati.Skloniti sa vatre pa dodati isitnjen beli luk,lovor,so i biber.Preliti vino preko sarana i peci na 200 stepeni oko 40 minuta.Pecenog sarana izvaditi,a vino procediti,dodati puter i brasno pa kuvati 8 minuta.Sosom od vina preliti sarana i dekorisati limunom.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment