PIJANI SARAN
Sastojci:
- 1 saran (oko 2 kg.)
- 4 dl. crvenog vina
- 2 cesnja belog luka
- 40 gr. putera
- 30 gr. brasna
- sok od jednog limuna
- 1 krompir
- 1 list lovora
- 1/2 solje vode
- 1 limun
- so
- biber
Priprema:
Oprati i osusiti sarana.Staviti ga u tepsiju,preliti sokom od limuna i posoliti.U stomak staviti jedan ociscen i opran krompir.Pomesati vodu i vino i kratko prokuvati.Skloniti sa vatre pa dodati isitnjen beli luk,lovor,so i biber.Preliti vino preko sarana i peci na 200 stepeni oko 40 minuta.Pecenog sarana izvaditi,a vino procediti,dodati puter i brasno pa kuvati 8 minuta.Sosom od vina preliti sarana i dekorisati limunom.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment