KAPUCINO TORTA
Sastojci:
kora:
- 5 belanaca
- 10 kasika secera
- 1 kasika sirceta
- 100 gr. mlevene plazme
fil:
- 20 zumanca
- 300 gr. secera u prahu
- 100 gr. cokolade
- 500 gr. putera
2 kesice kapucina
500 gr. slag krema
5 dl. mineralne vode
Priprema:
Za koru umutiti belanca,dodati secer i sirce.Kasikom umesati plazmu.Sipati smesu u pleh sa papirom za pecenje i peci na 200 stepeni 10tak minuta.Ponoviti postupak jos 3 puta.Napraviti kapucino prema uputstvu, preliti sve kore i ostaviti da upiju. Za fil umutiti 20 zumanca sa secerom u prahu i kuvati na pari.U ohladjeni krem dodati umucen puter i otopljenu cokoladu.Slag umutiti sa mineralnom vodom.Redjati-kora,fil,slag dok se ne potrosi materijal.Gore da ostane slag kojim se premaze cela torta.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment