DOMACA SUPA
- 1 govedja 'secerna koska'
- pilece meso(krilce,sija,ledja)
- 1 veza zeleni
- 1 glavica crnog luka
- beli luk u granulama
- so
- govedja kocka za supu
- biber u zrnu
- djumbir(u prahu)
- rezanci za supu
- celer(svez ili suseni)
- 1 kasicica secera
Priprema:
U serpu sa vodom staviti govedju kosku i piletinu.Ocistiti sargarepu,persun i paskanat,iseci na komade i dodati u supu,Na ringli ispeci kratko ocisceni crni luk i staviti u supu.Dodati so,biber u zrnu,beli luk,celer,persunovo lisce i djumbir.Kuvati supu na tihoj vatri da polako vri.Kada su meso i zelen gotovi,procediti supu i staviti da provri.Dodati govedju kocku,soli po ukusu i kasicicu secera.Kada provri staviti rezance i kratko kuvati da se ne raskuvaju.Pre sluzenja vrelu supu preliti casom hladne vode.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment