Friday, November 7, 2014

Pogaca puz

POGACA PUZ

Sastojci:
  • 1 kg. brasna
  • 1 svez kvasac
  • 2 dl. mleka 
  • 1 kasikica secera
  • so
  • 1 dl. ulja
  • 2 jaja
  • voda

Priprema:

    U ciniju za mesenje staviti toplo mleko,secer i kvasac. Kada se kvasac podigne dodati 900 gr. brasna,ulje,1 jaje,so i mlake vode da testo kada se umesi bude meko,ali da se ne lepi za ruke.Pokriti testo krpom i ostaviti da naraste toliko da ispuni ciniju.Razvuci testo na 5 mm pa seci na trake.(slika)Trake od testa motati kao rolat.(slika)Redjati u podmazanu,dublju serpu.(slika)Premazati umucenim jajem i peci na 180 stepeni oko pola sata(zavisi od rerne).Pecenu pogacu poprskati vodom i pokriti.

PRIJATNO!



No comments:

Post a Comment