Friday, January 24, 2014

Tufahije

TUFAHIJE
Sastojci:
  • 8 jabuka
  • 200 gr šećera
  • 2 vanil šećera
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 1 limun
  • 1 belance
  • 1 l vode
  • 1 kesica šlaga

Priprema:

    -Jabuke oprati,oljuštiti i izdubiti.Koru sačuvati.Naliti vodu u šerpu,dodati 50 gr šećera,kesicu vanil šećera,sok od limuna i staviti da se kuva.Kada provri dodati jabuke i kuvati dok ne omekšaju.Pažljivo izvaditi i oceditiu.U vodu staviti kore od jabuka i 100 gr šećera pa kada provri procediti.Umutiti belance u čvrst sneg,dodati vanil šećer i preostali šećer,dobro umutiti,pa dodati i 80 gr mlevenih oraha.Ohlađene jabuke puniti filom,ređati u tepsiju i peći15 minuta na 180 stepeni.Zapečene jabuke preliti sirupom,posuti mlevenim orasima,a kada se dobro ohlade ukrasiti umućenim šlagom.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment