SNIKERS TORTA
Sastojci:
Za koru:
- 16 belanaca
- 20 kašika šećera
- 20 kašika mlevenih oraha
- 2 kašike prezli
- 2 kašike ulja
- 4 kašike brašna
- pola praška za pecivo
Za I fil:
- 16 žumanaca
- 20 kašika šećera
- 2 cela jaja
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 375 gr margarina
Za II fil:
- 500 gr šećera
- 5 dl mleka
- 125 gr margarina
- 300 gr mleka u prahu
- 400 gr ispečenog i iseckanog kikirikija
Za preliv:
- 150 gr čokolade
Priprema:
-Umutite 8 belanaca i 10 kašika šećera i kuvajte na pari.Kada se šećer istopi dodajte 10 kašika mlevenih oraha,kašiku prezli,kašiku ulja,2 kašike brašna i prašak za pecivo.Smesu pecite u podmazanom plehu oko pola sata na 180 stepeni.Na isti način pripremite drugu koru.Za prvi fil umutite na pari žumanca,šećer i cela jaja.Kada se krem zgusne dodajte otopljenu čokoladu i ostavite da se prohladi.Taj krem sastavite sa penasto umućenim margarinom.Za drugi fil rastopite šećer da dobije lepu karamel boju,prelijte vrućim mlekom i kuvajte 45 minuta na tihoj vatri.Kada se ohladi dodajte penasto umućen margarin pomešan sa mlekom u prahu.Na kraju ubacite kikiriki i izmešajte.Svaku koru premažite prvim filom i stavite u frižider da se stegne.Na nafilovanu stranu prve kore rasporedite drugi fil i preklopite nafilovanom stranom druge kore.Tortu sa bočnih strana premažite drugim filom.Tortu gore prelijte rastopljenom čokoladom i po želji pospite lešnike.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment