TORTA SA PISKOTAMA
Sastojci:
- 2 pakovanja piskota
- 5 dl. mleka
- 1 kasicica ruma
- 2 jaja
- 9 kasika secera u prahu
- 200 gr. putera
- kora od jedne pomorandze
- 1 kasika secera
- 1/2 solje mrvljenih oraha
Priprema:
Prokuvati mleko i dodati 3 kasike secera u prahu i kasicicu ruma pa skloniti sa vatre.Ulupati puter sa preostalim secerom u prahu da bude glatka smesa.Na pari kratko kuvati zumanca pa ih dodati u puter i sjediniti.Belanca umutiti mikserom u cvrst sneg pa dodati 1 kasiku secera.Sjediniti sa puterom,dodati koru od pomorandze i lagano izmesati.Okruglu tepsiju namazati dole i sa strane sa kremom.Svaku piskotu na kratko umociti u mleko i redjati u tepsiju pa premazati kremom.Ponovljati postupak dok se ne potrosi materijal a zadnji sloj da ostane krem.Ohladiti tortu u frizideru pa istresti iz tepsije i posuti mrvljenim orasima.
No comments:
Post a Comment