Sunday, May 3, 2015

mramorna moka torta

MRAMORNA MOKA TORTA


Sastojci:
  • 175 gr. putera
  • 125 gr. zutog secera
  • 60 gr. secera u prahu
  • 3 jaja
  • 175 gr. brasna
  • 2 kasicice kafe
  • 1 kasika kakaoa
  • 1 kasika vode
  za glazuru;
  • 250 gr. secera u prahu
  • 90 gr. putera
  • 1 zumance
  • 1,5 kasika kafe
Priprema:
  Ulupati puter sa secerom u prahu dok se ne dobije glatka smesa.Postepeno dodavati brasno i jedno po jedno jaje.Dodati i zuti secer i dobro sjediniti masu.Podeliti masu na pola pa u jedan deo dodati kafu,a u drugi kakao umucen sa kasikom vode.U okruglu tepsiju staviti pek-papir i sa kasikom sipati naizmenicno jednu pa drugu smesu.Peci na 160 stepeni oko sat vremena.Izvaditi i z tepsije pecenu tortu i ostaviti da se ohladi.Za glazuru ulupati puter sa polovinom secera u prahu,dodati zumance i 1 kasiku kafe.Preostali secer izmesati sa pola kasike kafe pa sjediniti sa ostatkom glazure.Premazati ohladjenu tortu glazurom i ukrasiti po zelji.

No comments:

Post a Comment