MRAMORNA MOKA TORTA
Sastojci:
- 175 gr. putera
- 125 gr. zutog secera
- 60 gr. secera u prahu
- 3 jaja
- 175 gr. brasna
- 2 kasicice kafe
- 1 kasika kakaoa
- 1 kasika vode
za glazuru;
- 250 gr. secera u prahu
- 90 gr. putera
- 1 zumance
- 1,5 kasika kafe
Priprema:
Ulupati puter sa secerom u prahu dok se ne dobije glatka smesa.Postepeno dodavati brasno i jedno po jedno jaje.Dodati i zuti secer i dobro sjediniti masu.Podeliti masu na pola pa u jedan deo dodati kafu,a u drugi kakao umucen sa kasikom vode.U okruglu tepsiju staviti pek-papir i sa kasikom sipati naizmenicno jednu pa drugu smesu.Peci na 160 stepeni oko sat vremena.Izvaditi i z tepsije pecenu tortu i ostaviti da se ohladi.Za glazuru ulupati puter sa polovinom secera u prahu,dodati zumance i 1 kasiku kafe.Preostali secer izmesati sa pola kasike kafe pa sjediniti sa ostatkom glazure.Premazati ohladjenu tortu glazurom i ukrasiti po zelji.
No comments:
Post a Comment