Sunday, November 3, 2013

Rokoko torta

Rokoko torta

Sastojci:
     ZA TESTO:
  • 250 gr samlevenih oraha
  • 200 gr šećera
  • 200 gr brašna
  • kašikica sode
  • kašikica cimeta
  • 1/4 kašikice mlevenog karanfilića
  • 1 vanil šećer
  • 3 dl belog vina
      ZA FIL:
  • 8 kašika pekmeza od kajsije                                                                                                      - preliv:
  • 6 kašika šećera u prahu
  • 3 kašike kakaa
  • 3 kašike vruće vode
  • kašičica ulja
  • kašičica ruma
Priprema:
      - Izmešati sve sastojke za testo pa na kraju dodati vino. Dobro sjediniti, sipati u pleh i peći oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada se ispeče ostaviti da se prohladi, pa ga preseći uzduž na pola premazati malo zagrejanim pekmezom od kajsije. Staviti jednu koru na drugu pa ga premazati celog, sa svih strana. Pomešati sastojke za preliv i dobro umutiti. Dobijenu smesu preliti preko torte. Dekoracija po želji.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment