Knedle sa šljivama
- 1 kg krompira
- malo soli
- 80 gr maslaca
- 1 jaje
- 250 gr brašna
- 20 šljiva
- 50 gr šećera
- 60 gr maslaca
- 50 gr prezli
- 1 vanil šećer
Priprema:
- Skuvati krompir, izgnječiti ga, dodati 80 gr maslaca i so i napraviti pire. Kada se ohladi dodati jaje i brašno i zamesiti testo. Od dobijene količine napraviti 20 loptica. Oljuštiti šljive i u svaku staviti kašičicu šećera. Svaku šljivu ubaciti u po jednu lopticu testa, tako da je u sredini, pa tako dobiti 20 knedla. Knedle kuvati u vodi koja ključa, oko 8 minuta. Kada isplivaju na površinu kuvati još 2 minuta. Na zagrejanom maslasu ispeći prezle, dodati vanil šećer i u to uvaljati svaku knedlu.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment