Sunday, November 3, 2013

Pljeskavice od pasulja

Pljeskavice od pasulja

Sastojci:
  • 500 gr belog pasulja
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 2 zemičke
  • 2 jaja
  • 2-3 dl mleka
  • 2-3 kašike prezla
  • peršunovo lišće
  • so
  • mleveni crni biber
  • ulje
  • pola kašikice mlevenog korijandera

Priprema:

      -Veče pre spremanja, pasulj preliti mlakom vodom i ostaviti da omekša. Sutradan procediti, preliti hladnom vodom i kuvati poklopljeno, dok sasvim ne omekša. Iseckati crni luk što sitnije i beli takođe, pa sve umešati u dobijeni "pire" od pasulja. Iseckati zemičke, preliti mlekom, pa nakon par minuta iscediti,dodati razmućena jaja, pa sve zajedno dodati u smesu od pasulja. Dodati so, biber i sitno seckan peršun po ukusu, korijander i na kraju prezle da se dobije glatka, ujednačena smesa. Oblikovati manje pljeskavice i pržiti u vrelom ulju sa obe strane dok ne dobiju rumenu boju.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment