Pljeskavice od pasulja
- 500 gr belog pasulja
- 1 velika glavica crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- 2 zemičke
- 2 jaja
- 2-3 dl mleka
- 2-3 kašike prezla
- peršunovo lišće
- so
- mleveni crni biber
- ulje
- pola kašikice mlevenog korijandera
Priprema:
-Veče pre spremanja, pasulj preliti mlakom vodom i ostaviti da omekša. Sutradan procediti, preliti hladnom vodom i kuvati poklopljeno, dok sasvim ne omekša. Iseckati crni luk što sitnije i beli takođe, pa sve umešati u dobijeni "pire" od pasulja. Iseckati zemičke, preliti mlekom, pa nakon par minuta iscediti,dodati razmućena jaja, pa sve zajedno dodati u smesu od pasulja. Dodati so, biber i sitno seckan peršun po ukusu, korijander i na kraju prezle da se dobije glatka, ujednačena smesa. Oblikovati manje pljeskavice i pržiti u vrelom ulju sa obe strane dok ne dobiju rumenu boju.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment